Close
MG Records DVD, CD webáruház - filmek, zenék online webáruháza
Kép DAVID BOWIE - BLACKSTAR

DAVID BOWIE - BLACKSTAR

Előadó:
Formátum: CD
Vonalkód: 888751738621
Műfaj: Pop/Rock
Stílus: Art rock glam rock pop electronic experimental
Korhatár:
Megjelenés: 2016.01.08
Kiadó: Bertus/Sony Music
Lemezek száma: 1
Rendelhető: szállítás 2-30 nap

A pontos szállítási határidő miatt érdeklődjön kollégánknál!
E-mail: info@mgrecords.hu
Tel.: +36-20-971-5023.
4 999 Ft (HUF)
:
David Bowie 2013-ban, tíz év szünet után, totális meglepetésként adott ki egy új nagylemezt (The Next Day), miután január 8-ai születésnapján a semmiből megjelentetett egy új dalt. Azóta - bár 2003-as szívinfarktusa óta csak elvétve, egy-egy dal erejéig, vendégként állt színpadra, így turnét sem tervez - kifejezetten aktív a korábban sokak által már nyugdíjazott előadó. Klipekkel (The Stars (Are Out Tonight), The Next Day, Valentine's Day, Love Is Lost a James Murphy-féle remixben), különféle életjelekkel (például bemutatta száz kedvenc könyvét, Louis Vuittonnal kalandozott) folyamatosan szerepel a hírekben, 2014-es életműösszegző kiadványain (Nothing Has Change), mint utólag kiderült, már a következő albumának meghökkentő hangzását előlegezte meg két friss dallal, amit aztán 2015-ben szintén titkos lemezfelvétel követett, év végén pedig új dalok (a friss lemezt először egy sorozat főcímzenéjeként, részletében felvezető Blackstar, majd a még annál is jobb Lazarus) harangozták be azt, hogy a talán legnagyobb hatású popzenész 69. születésnapján, azaz ma, 2016. január 8-án a teljes Blackstar album is megjelenjen.
A 2003-as Reality albumot követő turnén Bowie szívinfarktust szenvedett, a koncertsorozat félbeszakadt, az énekes pedig tíz éven át csak nagyon szórványosan adott életjelent magáról, többnyire egy-egy vendégéneklés, alig kihallható vendégvokál, vagy egy-egy váratlan színpad vendégmegjelenés erejéig, így a 2013-ban a semmiből kiadott The Next Day album óriási visszhangot váltott ki, és mivel a karrier nyolcvanas évek közepétől számított szakaszának talán legjobb albuma lett, óriási sikert is aratott.
A 2014-es válogatáslemezeken és külön kislemezként is kiadott Sue (Or A Season Of Crime)/'Tis A Pity She Was A Whore dalpáros azonban már azt is jelezte, hogy Bowie nemcsak aktív fog maradni, hanem hű is magához, hiszen a visszatérés életerős önidézései után - egész pályájára jellemző módon - ezúttal is valami teljesen mással folytatja, amint azt rajongói lényegében el is várják tőle. A jazzes-experimentális dalok kijelölték a ma megjelent új album hangzásvilágát, az időközben Lazarus címmel sci-fi musicalt is írt dalszerző (a musical címadó dala a friss lemezen is szerepel) ezúttal egy jazz-zenekar, a Donny McCaslin fúvós (szaxofonos, fuvolás stb.) által vezetett kvartett társaságában és egy másik jazz-zenész, Ben Monder gitáros rögzítette 2015 elején, hogy hűséges producertársával, Tony Viscontival az év második feléig dolgozzanak a felvételeken (és például beemeljék két dalba a most visszatért LCD Soundsystem-vezér, James Murphy ütősjátékát). A hétszámos, 41 perces, összességében egyik korábbi Bowie-albumhoz sem fogható kiadvány leginkább Scott Walker kései, erősen kísérleti lemezeit idézi, de ez nem meglepő, hiszen Bowie már a hatvanas évek végén hangoztatta, hogy példaképének tartja a másik nagy dalszerzőt. A Blackstaron - amin Kendrick Lamar is elismert inspiráció - hiphopos grúvok, jazzes szólók, experimentális hatások gyúródnak össze végeredményben ezúttal is könnyen felismerhetően bowie-san, de ez a bátor és hatásos album még egészen biztosan sok meghallgatást kíván - kezdhetjük is!
recorder.blog.hu

Számlista:


Bakelit formátumban is megjelent, ára 16 999 Ft. Ezenkívül a teljes Bowie életmű rendelhető, a Tin Machine Cd-ék is.
Hívjon vagy írjon nekünk!!!

 

No.
1. "Blackstar" 9:57
2. "'Tis a Pity She Was a Whore" 4:52
3. "Lazarus" 6:22
4. "Sue (Or in a Season of Crime)" 4:40
5. "Girl Loves Me" 4:51
6. "Dollar Days" 4:44
7. "I Can't Give Everything Away" 5:47
Total length:
41:13