Close
MG Records DVD, CD webáruház - filmek, zenék online webáruháza
Kép Nemzeti Hang - Nincs kegyelem

Nemzeti Hang - Nincs kegyelem

Előadó:
Formátum: CD
Vonalkód: 5998557170510
Műfaj: Magyar
Stílus: Nemzeti rock
Korhatár:
Megjelenés: 2017.10.15
Kiadó: MG Recoreds/EZS
Lemezek száma: 1
Rendelhető: szállítás 2-30 nap

A pontos szállítási határidő miatt érdeklődjön kollégánknál!
E-mail: info@mgrecords.hu
Tel.: +36-20-971-5023.
Ár: 1 599 Ft (HUF)
Az Ön ára: Akció 1 439 Ft (HUF)
:
Számlista:

NEMZETI HANG – NINCS KEGYELEM CD

Tracklist:
1.    Nincs kegyelem
2.    Fejvesztve
3.    Mikor elfogy az út
4.    Emlékek
5.    Mennyit ér
6.    Ne félj
7.    Menj el
8.    Hol van az igazság
9.    Ami te vagy
10.    Örökké lázadó
11.    Nyughatatlan
12.    Hív az otthon

Szalóczi Ádám - ének, basszusgitár
Szántó Tamás - gitár
Kiss Sándor - billentyűs hangszerek
Nehéz Zsolt - dobok

Biográfia:
Egy paradicsomos halkonzervvel kezdődött minden…
2009 augusztusában a hajdúböszörményi KOTTA Fesztiválon találkozik először Szalóczi Ádám (ének, basszusgitár) és Kiss Sándor (billentyűs hangszerek) a zenekar későbbi alapító tagjai. Már éppen nem szomjasak, így hamar meg is találják a közös hangot, ami természetesen az akkori zenekaraik sztorijai köré épül. Bár a nagy egymásra találás közben Sanyinak sikerül egy kis balesetet okoznia. Egy paradicsomos halkonzerv olajos maradványai Ádám hófehér pólóján landolnak, ennek ellenére hamarosan megalapítják a zenekart.
Kezdeti évek
A hivatalos indulás 2010. szeptember 4-én a zenekar első koncertjén Püspökladányban következik be. Bár a koncert repertoár ekkor még nagy részben ismert dalok feldolgozásaiból áll, de az év nyarán a hajdúszoboszlói RockSpa hangstúdióban már rögzítenek 5 dalt, amelyek a későbbiekben az „Isten is ezt akarta” című EP-n látnak napvilágot. Néhány koncert és kisebb fesztivál fellépés következik, majd a következő években sorban jönnek az albumok, a 2011-es „Mit hoz a jövő?”, a 2012-es „Múltról mesél” és a 2013-as „Dicsőségre ítélve”.

Bár a koncertek száma megsokszorozódik és a zenekar neve is jól cseng már a nemzeti rock hívei körében, azonban a tagok fiatal kora miatt a tagság nem tud igazán megszilárdulni. Tagcserék sora következik, ami időről-időre visszaveti az alkotói munkát és ezzel együtt a koncertezést is. Bár olyan ismert zenekarok vendégeként lépnek fel, mint az Egészséges Fejbőr, a Romantikus Erőszak, a Titkolt Ellenállás, az Ossian vagy a Kárpátia, de a zenekar kibontakozása még várat magára.
Jégvirág nyílik a lemezkiadó ablakán
A fordulópontot a 2014-es év hozza meg, amely több szempontból is emlékezetes marad a Nemzeti Hang számára. Az év elején egy közös ismerős segítségével próbálnak kiadói- és menedzseri támogatást szerezni. A kiadói tárgyalás ugyan létrejön, de nem zárul felhőtlen örömmel a zenekar számára. A még mindig csak 21-22 éves fiatalok akkor még nem győzik meg a zenei szakembert, így komolyabb megállapodás nélkül kénytelenek folytatni az addig megkezdett utat.

Saját finanszírozással elkészítik első videójukat az „Én vagyok az” című dalukra, majd év végén felkérést kapnak a „Drága Elza” című II. világháborús film betétdalának elkészítésére. A „Jégvirág nyílik” daluk annyira jól sikerül, hogy a film rendezője videoklipet is készít a zenekarnak, felhasználva a film egyes jeleneteit. A YouTube közösségi videomegosztó felkapja a zenekart, nézettségük emelkedni kezd, így elindulhatnak a saját szervezésű koncertek is.
Néhány nyughatatlan srác, akik végig viszik
A kitartó munka végül 2015 tavaszán meghozza a várva várt országos megjelenést, lemezkiadói szerződést írnak alá az Ezsmusic Digital kiadóval. A korábban megjelent hanganyagokat a kiadó segítségével remaszterizálják és újra elérhetővé teszik mind fizikai CD formátumban, mind a digitális platformokon is. Az év nyarán elkezdődnek az új album munkálatai is, az addig már megszokott helyi stúdiót felcserélik a szolnoki Denevér hangstúdióra. A zenekar ötödik albuma „Végig viszem” címmel 2015. november 6-án debütál a debreceni Kaptár Klubban.
Igazként jöttem, igazként megyek
A 2016-os évben is a koncertezésé a főszerep, a klubkoncerteken immár főzenekarként. Elkészül a tőlük kissé szokatlan hangvételű „Nyughatatlan” dal és klip, ami hamar közönségkedvenccé válik. Ősszel ismét tagcserére kényszerülnek, de a doboscserét hamar kiheverik és így belevághatnak a zenekar életének következő nagy megmérettetésébe. 2017 január végétől elindul első országos körútjuk, a 18 állomásos „Végig viszem” lemezbemutató turné.
A betonkatlanban nincs kegyelem
A sikeres turné után azonnal belevetik magukat a dalszerzésbe. Mozgalmas hónapok következnek, szinte állandóan úton vannak. A stúdiós munka, a nyári fesztivál fellépések és a klipforgatások mellett minden maradék idejükkel az új album, a “Nincs kegyelem” megjelenésére koncentrálnak, amely 2017. október 15-én lát napvilágot.
Az új album felvezetésére több videoklip is készül. A címadó dal forgatási helyszínére Európa egyik legnagyobb, a Tunyogmatolcs közelében lévő árvízvédelmi tározót szemelik ki. A monumentális méretű betonkatlant végül rendkívüli engedélyekkel, több hónapi ügyintézés után sikerül megkapniuk a hatóságoktól a forgatásra.