Close
MG Records DVD, CD webáruház - filmek, zenék online webáruháza
Kép Párniczky Quartet - Bartók Electrified

Párniczky Quartet - Bartók Electrified

Előadó:
Formátum: CD
Vonalkód: 5998309302602
Műfaj: Magyar
Stílus: Jazz
Korhatár:
Megjelenés: 2018.05.31
Kiadó: MG Records/MCP
Lemezek száma: 1
Rendelhető: szállítás 2-30 nap

A pontos szállítási határidő miatt érdeklődjön kollégánknál!
E-mail: info@mgrecords.hu
Tel.: +36-20-971-5023.
Ár: 3 172 Ft (HUF)
Az Ön ára: Akció 2 855 Ft (HUF)
:
Számlista:

Közreműködik:

Párniczky András - gitár
Bede Péter - szaxofon, tárogató
Ajtai Péter - nagybőgő
Baló István - dob

Párniczky András 2001-ben alakította meg a Nigun zenekart. Azóta számos országban léptek fel Európában (Anglia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Görögország, Macedónia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia), valamint a tengerentúlon New Yorkban és Washingtonban.

Olyan vendégszólistákkal játszottak, illetve készítettek felvételt, mint John Zorn, Don Byron, Frank London, Matt Darriau (Klezmatics), Steven Bernstein (Sex Mob), Daniel Zamir, Dresh ‘Dudás’ Mihály, Lukács Miklós vagy Szabó Dániel. A Párniczky Quartet a Nigun tagságából alakult azért, hogy megszólaltassa a Bartók electrified darabjait.

Bartók az emberiség zenéjének kiemelkedő alakja, zeneszerzője volt. Nyitottsága nem csak a népzene, de a jazz, az improvizatív zene irányában is megvolt. Maga is érdeklődött a rögtönzés iránt (Improvizációk magyar parasztdalokra), Kontrasztok címmel pedig kamaraművet komponált a korszak legmeghatározóbb jazz-klarinétosa, Benny Goodman számára. Ezen műfajok közös eredőjén elindulva Párniczky András Bartók electrified címmel egy új repertoárt hozott létre Bartók olyan rövidebb műveinek feldolgozásával, mint a Mikrokozmosz, a 10 könnyű zongoradarab és az említett Kontrasztok. Az így létrejövő egyszerre komplex és érzelemdús zene Bartók világát úgy jeleníti meg, hogy közben a zenekar erős, jól felismerhető hangzása is megmarad.