Close
MG Records DVD, CD webáruház - filmek, zenék online webáruháza
PARTNEREINK

Felhasználási feltételek

A vásárlás menete a webshop használata esetén

 

1. Regisztráció

 

1.1. A Honlapon történő vásárlásnak nem feltétele a regisztráció, Ön vásárolhat vendégként is. Amennyiben regisztrál ennek során Önnek meg kell adnia egy felhasználónevet és egy jelszót, a teljes nevét, kiszállítási címét, telefonszámát és e-mail címét.

 

1.2. A regisztráció megtörténtét követően Szolgáltató az Ön által megadott e-mail címre visszaigazolást küld, amelyben tájékoztatja Önt a regisztrációs folyamat sikerességéről, felhasználónevéről és jelszaváról. Sikeres regisztrációt követően Ön bejelentkezhet a Honlapon, ezt követően pedig elkezdheti a rendelés leadását.

 

1.3. Ha vendégként vásárol, akkor az adatai a vásárlási táblázatban megmaradnak, de értelem szerint mivel nem regisztrált így legközelebb is ha vásárolni szeretne akkor vagy ismét vendégként kell vásárolnia vagy regisztrálnia kell.

 

1.4. Ön jogosult a regisztrációját bármikor törölni az [email protected] e-mail címre küldött tetszőleges tartalmú üzenettel. Az üzenet megérkezését követően Szolgáltató gondoskodik a regisztráció törléséről. Az Ön felhasználói adatai a törléssel véglegesen törlésre kerülnek a rendszerből. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód. Szolgáltató azonban a törlés esetén is tovább tárolja azokat a személyes adatokat, amelyek megőrzésére jogszabály alapján köteles (pl.: számviteli bizonylatok), valamint a lebonyolított tranzakciók adatait.

 

1.5. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy törölje azon felhasználók regisztrációját, akik megítélése szerint bármely más személy nevével, képmásával, e-mail címével, vagy más személyes adatával, illetve jogával visszaélnek, illetve egyébként jogsértőek vagy más sérelmesek, így különösen ha tudomása vagy megítélése szerint az érintett felhasználói név védjegy- vagy más típusú oltalom alatt áll, más személy jogos érdekét sérti, trágár, vagy obszcén szó, rasszista, vallási, nemzeti, nemzetiségi, szexuális hovatartozást gyalázó vagy sértő, burkolt, vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.

 

2 A kívánt termék kiválasztása, a megrendelés menete

 

2.1. A bejelentkezést követően Ön a Honlapon szereplő termékek közül kiválaszthatja az Önnek megfelelőt. A kiválasztott fajtájú és mennyiségű terméket a „Kosárba” menügombra kattintva létrehozhatja az Ön által megrendelni kívánt termékek listáját. A „Kosár tartalma/… termék”, „Menj a kosárhoz" menügombra kattintva megtekintheti a megrendelni kívánt termékek listáját, és a darabszám módosítására is itt van lehetőség. A mennyiség újbóli megadását követően, válassza a "Vásárló kosár frissítése" gombot.

Az "Távolítsa el" fület kipipálva kiveheti a kosárból az adott terméket, vagy törölheti a kosár tartalmát, majd kattintson a „Vásárló kosár frissítése” gombra. Ezt követően a „Vásárlás folytatása” gombra kattintva folytathatja a vásárlást.

Amennyiben befejezte a vásárlást, a „Kosár tartalma” menügombra kattintva megtekintheti az Ön által kiválasztott termékeket, majd a „Fizetés” menügombra kattintva véglegesítheti a megrendelt termékek listáját.

 

2.2. Ezután, kiválaszthatja, hogy vendégként vásárol, vagy regisztrál, esetleg visszatérő vásárló az alábbiakra kattintva: „Vásárlás vendégként”, vagy „Regisztrálás”, esetleg „Visszatérő vásárló”, az utolsó esetben e-mail címet és jelszót kell megadni.

 

2.3. A „Fizetés” oldal első pontjában a „Számlázási cím” alatt megadhatja a számlázási címet a személyes adatok kitöltésével együtt.

A „Fizetés” oldal második pontjában a „Szállítási cím” alatt kiválaszthatja vagy megadhatja a szállítási címet, azt a címet, amelyre a kiszállítást kéri, a „Fizetés” harmadik pontjában pedig kiválaszthatja a szállítási módot.

 

2.4. A „Fizetés” következő pontjában van lehetőség a fizetés módjának kiválasztására.

 

2.5. A „Fizetés” ötödik pontjában „Fizetési információ” megadhatja, hogy a rendelt termék(ek)et egy csomagban, vagy külön darabonként kézbesítsük.

 

2.6. A rendelés véglegesítése a „Fizetés” hatodik pontjában („Megerősítés”) lehetséges. Ezen az oldalon lehetőség nyílik a megadott adatok ismételt ellenőrzésére, illetve a rendelés jóváhagyására, továbbá megjegyzést fűzni a rendeléshez (pl.: szállításra vonatkozóan). A „Megrendelés”-re kattintva véglegesítheti megrendelését; az így feladott megrendelés szerződéses ajánlatnak minősül és köti Önt.

 

3. Visszaigazolás; a szerződés létrejötte

 

3.1. Az elküldött ajánlat megérkezését a Szolgáltató egy automatikus visszaigazoló levéllel visszaigazolja az Ön e-mail címére, amely tartalmazza a megrendelés adatait. A visszaigazolás legkésőbb a megrendelés megérkezését követő 48 órán belül megérkezik a megadott e-mail címre.

 

3.2. Amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg Önhöz, úgy kérjük, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, az esetleges technikai probléma kiküszöbölése érdekében.

 

3.3. A szerződés az ajánlat Szolgáltató általi elfogadásáról szóló értesítés megérkezésekor jön létre. A szerződés megkötésére kizárólag magyar nyelven van lehetőség.

 

4. Fizetés

 

4.1. Előre utalás. Önnek lehetősége van a banki átutalásos fizetésre személyes átvétel esetén is. Ebben az esetben is kérjük a megrendelés szerinti végösszeget (a termék vételárát, kiszállítás esetén a kiszállítás költséggel együtt) a Szolgáltató az Unicredit Bank 10918001-00000075-43640012 számú bankszámlájára átutalni. Előre utalás esetén az átvételre csak az átutalás jóváírását követően van lehetőség.

 

4.2. Készpénzes fizetés a helyszínen. „Fizetés átvételkor” választása esetén Ön a Szolgáltató átvevő pontján fizeti meg a termék vételárát készpénzben. Készpénzes fizetés esetén csak magyar forintban van erre lehetőség. Az átvételre, a fizetést követően kerülhet sor.

 

4.3. Bankkártyás fizetés. Ön bizonyos Pick Pack Pontokon tudja igénybe venni a bankkártyás fizetést.

 

4.4. Online fizetés (Unicredit bank) 

A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt az Unicredit Bank fizetőoldalára irányítjuk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintsanak, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadják. A Bank a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben az Ön Maestro bankkártyáján ilyen nem található, érdeklődjön Bankjánál.

A következő bankkártyákat fogadjuk el:

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz

4.5. Szolgáltató törekszik arra, hogy folyamatosan bővítse a felhasználók számára elérhető fizetési módok körét, ennek érdekében a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy további fizetési módokat vezessen be, az Általános Szerződési Feltételek módosítása nélkül.

 

5. Átvétel

 

5.1. Személyes átvétel. Ön a megrendelt termékeket személyesen is átveheti a Szolgáltató átvevő pontján, melynek címe: ZENE BÖRZE CD BOLT 1073 Budapest, Erzsébet krt. 54. Nyitva: K-Szo. 11:00 - 19:00 (Vasárnap, HÉTFŐN ZÁRVA!!!)

A termék átvételének legkorábbi időpontjáról a Szolgáltató telefonon/e-mailben értesíti Önt.

 

5.2. Kiszállítás. Kérésére a Szolgáltató vállalja a megrendelt termék kiszállítását az Ön által megadott magyarországi szállítási címre, a honlapon feltüntetett szállítási költség ellenében. A szállítás teljesítésére a Szolgáltató jogosult más vállalkozó szolgáltatásait igénybe venni (közvetett szolgáltatás). A kiszállítás pontos dátumáról a Szolgáltató telefonon/e-mailben értesíti Önt.

 

6. A szerződés iktatása

 

6.1. A Honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbelinek, azt a Szolgáltató nem iktatja.

 

7. Elállási jog


7.1. A Webshop vásárlóit megilleti az elállás joga, amelyet a termék kézhezvételét követő 8 naptári napon belül gyakorolhat. Elállás esetén a termék bontatlan vagy bontott állapotban érkezhet vissza Webáruházhoz, utánvéttel visszaküldött terméket azonban nem veszünk át. Az elállást nem kell megindokolni, az áru ellenértékét 30 napon belül visszautaljuk. Nem alkalmazható az elállási jog a könyvekre, CD-kre és DVD-kre, szoftverekre, elemekre, amennyiben csomagolásuk már kibontásra kerültek, ezek ugyanis a 45/2014 (II.26) Korm. rendelet alapján a termék sajátos rendeltetéséből adódóan a „természeténél fogva nem visszaszolgáltatható" termékeknek minősülnek.

7.2. Elállás esetén a termék visszaszolgáltatásának költségei Önt terhelik, ezen kívül a Szolgáltató jogosult a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését követelni Öntől. Ezeken kívül Önt az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

 

7.3. Abban az esetben, ha a Szolgáltató a szerződés szerinti termék helyett a „Jótállás és Szavatosság„ pontban leírtak szerinti helyettesítő termékkel teljesít, elállás esetén a termék visszaszolgáltatásának költségeit is a Szolgáltató viseli.

 

7.4. Ön ezzel tudomásul veszi, hogy nem gyakorolhatja elállási jogát az alábbi esetekben:

a)      szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt a Szolgáltató a teljesítést az Ön belegyezésével megkezdte;

b)      olyan áru értékesítése esetében, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozástól függ;

c)      olyan áru értékesítése esetében, amely az Ön személyéhez kötött, illetve amelyet az Ön utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d)      hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftveri példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást Ön felbontotta;

e)      hírlap, folyóirat és időszaki lap terjesztésére vonatkozó szerződés esetében;

f)       szerencsejáték-szerződés esetében.

 

8. Jótállás és szavatosság

 

8.1. Jótállás

 

8.1.1. Termékeire vonatkozóan a Szolgáltató az árajánlaton feltüntetett időtartamú jótállást (garanciát) vállal. A garanciális idő alatt Szolgáltató vállalja a hibás termék cseréjét vagy kijavítását. Amennyiben kijavítás és csere nem lehetséges, Szolgáltató a hibás termék árát visszatéríti Önnek.

 

8.1.2. A jótállási kötelezettség azon hibákra vonatkozik, amelyek már átvételkor fennálltak. Ennek bizonyítása Önt terheli.

 

8.1.3.A szerződéskötést követően a Szolgáltató jótállási nyilatkozatot állít ki az Ön részére.

 

8.2. Szavatosság

 

8.2.1. A jótállástól függetlenül Önt az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidőig szavatossági igényérvényesítési jog illeti meg azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Szavatosság szempontjából az átvételkor már létező hibának kell tekinteni az átvételt követő hat hónapon belül felismert hibát is, kivéve ha ez a termék természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

 

8.2.2. Az előző pontban leírt körülmények fennállásának bizonyítása Önt terheli.

 

8.2.3. A szavatossági igény megalapozottsága esetén Szolgáltató a terméket díjmentesen kijavítja vagy kicseréli. Ha ez bármilyen okból nem lehetséges, Szolgáltató a hibás termék vételárát visszatéríti Önnek.

 

8.3. Jótállási és szavatossági igények érvényesítése

 

Jótállási vagy szavatossági igényeit az alábbi címen érvényesítheti:

MG Records Zrt.

1188 Budapest, Vezér u. 77/b. 

 

9. Kifogások

 

Ön a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi címen érvényesítheti:

 

MG Records Zrt.

1188 Budapest, Vezér u. 77/b.

Telefon: +36-20-971-5023

E-mail: [email protected]

 

10. Jogérvényesítési lehetőségek

 

Amennyiben a Szolgáltató és Ön között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

 

10.1. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ön fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni az Ön lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz.

 

10.2. Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából Ön eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.

 

10.3. Bírósági eljárás. Amennyiben Ön a fogyasztói jogvitából származó követelését bíróság előtt kívánja érvényesíteni, erre a polgári eljárás keretében van lehetősége a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

 

11. Az Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

 

11.1. Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a felhasználók előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Önnel szemben, az ezt követő megrendelésekre vonatkozóan.

 

11.2. Az Általános Szerződési Feltételek jelenlegi szövegének hatályba lépési dátuma:

 

 

Budapest, 2013. 04. 01.

 

Online DVD, CD vásárlás. Műsoros DVD, Blu-Ray lemezek és zene CD-k széles választékban megtalálhatók az MG Records online webáruházban. Újdonságok és régen keresett ritkaság zenei lemezek, albumok és filmes DVD, Blu-Ray lemezek egyaránt fellelhetőek és megvásárolhatóak a webáruház felületén. Folyamatos akciók segítik a vásárlást, könnyű a regisztráció és gyors a szállítás. Filmes kategóriák, melyekben könnyedén megtalálja a keresett filmeket: vígjáték, dráma, családi, thriller, TV-sorozat, dokumentum, ismeretterjesztő, sport, zenés film, romantikus, kaland, horror. Választható zenei kategóriák, melyek segítik eligazodni a hatalmas zenei választékban: klasszikus, Pop/Rock, magyar, Jazz.